Tom & Claus

Lemniskade zijn Tom en Claus. Architect Tom Frantzen werkte regelmatig samen met bouwmanager Claus Oussoren. Uit een gedeelde visie op duurzaamheid en de gebouwde omgeving ontstond het idee om samen Lemniskade Projecten te beginnen.

Architect Tom Frantzen

ir. Tom Frantzen

Directeur Architectuur & Ontwikkeling

Tom Frantzen, richtte na het winnen van de “Charlotte Köhlerprijs” in 1996 een zelfstandig bureau op, waarbij de aandacht vooral uitging naar projecten op het grensvlak van beeldende kunst en architectuur. In 2002 vestigde hij FRANTZEN et al architecten te Amsterdam en zijn er een aantal gebouwen van zijn hand gerealiseerd die ook zijn opgenomen in (inter)nationale vakbladen.

Het door Tom Frantzen ontworpen woongebouw De Keyzer aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam werdgenomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs, de Gouden A.A.P, en bekroond met de VKG Architectuurprijs 2011 en de Zuiderkerkprijs 2011, de prijs voor het beste woongebouw van Amsterdam. In 2010 richtte hij samen met Claus Oussoren Lemniskade op. Hun eerste project, PATCH22, werd in 2016 genomineerd voor de Zuiderkerkprijs en wist in 2017 een Green Good design award en de internationale WAN Residential award 2016 te winnen. 

Claus over Tom:

“Ik heb Tom leren kennen toen ik hem vroeg mee te doen aan de duurzaamheidtender van de gemeente Amsterdam voor kavel22, de eigenschappen ‘eigenzinnig’ en ‘vasthoudend’ die we juist voor die ontwikkeling nodig hadden waren hem op ’t lijf geschreven. Tom is voor mij de partner als het gaat om niet-standaard, complexe en uitdagende ontwikkelingen waarbij een zekere mate van eigenwijsheid nodig is om een goed resultaat te bereiken.”

Lemniskade Projecten BV

Johan van Hasseltkade 280
1032 LP Amsterdam
020 309 0350

Email contact

Feed

Twitter feed is op dit moment niet beschikbaar.